VI TAGER CORONA-VIRUS ALVORLIGT - Følger regeringens vejledninger og opfordrer derudover alle vore kunder til at få leveret via udbringning – vi betaler 50% af fragtudgiften.     Læs mere her

FAQ

Frequently Asked Questions

Skjæreplotter - Hjem

 

1: Der findes 2 måder at benytte skæreplotteren på


 1. Ved at bruge Cutout-funktionen i Easycut (Derved vil Windows' port-opsætning ikke blive brugt)
 2. Ved at bruge WinPCsign eller Windows Plotter Driver (USB Dongle) 1. Easycut, følg venligst denne udskærings-vejledning og hvis du ikke har installeret programmet, skal du bruge denne  installations-vejledning
 2. Gør følgende:
  1. Klik med højre musetast på Denne Computer og vælg Egenskaber.
  2. Vælg fanebladet "Hardware" og klik på "Enhedshåndtering".
  3. Dobbeltklik derefter på Kommunikationsport (COM1)
  4. Gå ind under fanebladet "Portindstillinger" og vælg "Xon / Xoff".
Hvis ikke ovenstående guide hjælper, så kan vi anbefale at afinstallere WinPCsign og installere programmet igen eller evt. teste programmet på en anden PC. Såfremt det er en Windows Plotter Driver, kan vi anbefale at installere denne igen og følge denne vejledning,  klik her . 3: Bogstaver skåret på langs af folie rullen bliver skåret ind i hinanden


Når du bruger en rulle folie, er det vigtigt, at du ruller den folie af rullen, som du forventer at ville skære i, så den hænger løst. Skæreplotteren kan ikke rulle folien af rullen automatisk (Kun hvis det er enmindrerulle, og man kører med laveste skærehastighed). 
4: Det er som om at slæden som holder kniven sidder løsKnivholderen er en meget vigtig del på skæreplotteren. Når du modtager skæreplotteren og får den pakket op, skal du montere knivholderen (også kaldet kniv-slæden). 
1. Der sidder 3 hjul på knivholderen, hjulet tættest på kniven (som er synligt på billedet) monteres først. Derefter bukkes holderen ned, indtil det øvre hjul kan komme i metalskinnen. Når dette er gjort, kan holderen presses op og skubbes ind mod metalskinnen, da det ene hjul er fjederpåvirket.
2. Til slut skal slæden kunne køre problemfrit i metalskinnen med alle 3 hjul og være 100% vandret. (ligesom på billedet)
5: Når jeg trykker på Print-ikonet sker der ikke noget


Skæreplotteren fungerer ikke som en printer, den skal bruge specialsoftware for at kommunikere fra PC til Plotter. Vi leverer Easycut med til alle vore skæreplottere, derudover tilbyder vi WinPCsign i forskellige udgaver.
Har du brug for hjælp til Easycut, henviser vi til menu punkt 2. i Easycut faq i toppen på siden.
Hvis du har købt og installeret Windows Plotter Driver (inkl. blå USB Dongle), kan vi anbefale, at du går vores installationsvejledning igennem igen for at se efter eventuelle opsætningsfejl.6: Hvad skal tryk og hastighed sættes til?


Skæretrykket skal normalt stå fra 120 gr. og opefter, afhængigt af foliens tykkelse. Du kan evt. trykke på Online/Offline-knappen på skæreplotteren og derefter på TEST, så bliver der skåret en 1½ cm bred/høj firkant, så du kan se, om kniven går igennem folien.
Skærehastigheden bør stå mellem 200 og 300 mm/s, placeringen er bl.a. afhængig af, hvor hurtigt plotteren kan fødes med folie, og hvor tung folien er.
8: Redsail skæreplotter skær på tværs af arbejdsområdet, når den er færdig


Hvis din skæreplotter skærer på tværs af arbejdsområdet når den er færdig med at skære så er der 95% sandsynlighed for at det er pga. forkert stop signal fra USB til serieladaptoren. Derfor ved skæreplotteren ikke hvor den skal returnere til når opgaven er skåret færdig.

Prøv at skære med direkte kommunikation via en computer med serielport, da dette vil løse problemet.
Vi har billige bærbare med seriel port: www.datamarked.dk

 

Alternativt kan du købe en USB til Seriel adaptor hos os.

Derudover kan det være:
 1. Fordi skæreområdet går ud over arbejdsområdet, men det er yderst sjældent denne fejl
 2. Serielt kablet er beskadiget, så vil det typisk være meget sporadisk hvornår fejlen fremkommer