Filament til 3D-Print

3D-printning er blevet en uundværlig teknologi for biblioteker, firmaer, skoler og uddannelsessteder, da man kan bruge dem til undervisning i teknologiforståelse eller til produktudvikling. For at hjælpe dig med at opnå de bedste resultater præsenterer vi en bred vifte af filamenttyper, der opfylder forskellige behov, så du nemt kan finde frem til den filament du skal bruge.

Lad os kort introducere vores mest populære filamenttyper: PLA, PETG, ABS, TPU og specialfilamentet PBT+.

  1. PLA (Polylactic Acid): PLA-filamentet er en favorit blandt mange brugere på grund af dets alsidighed og miljøvenlige egenskaber. Det er fremstillet af biologisk nedbrydelige materialer og udviser minimal krympning under printprocessen. PLA er ideelt til prototyping, konceptmodeller og generelle printprojekter. Det er nemt at printe med, kræver lavere printtemperaturer og findes i et bredt udvalg af farver.

  2. PETG (Polyethylene Terephthalate Glycol-modificeret): PETG-filamentet kombinerer styrken fra ABS med brugervenligheden ved PLA. Det er ekstremt slagfast og modstår nemt UV-eksponering. PETG er velegnet til mekaniske dele, funktionelle prototyper og kunstprojekter. Det tilbyder også en god lagadhæsion og er modstandsdygtigt over for krympning.

  3. ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene): ABS-filamentet er kendt for sin styrke, holdbarhed og modstandsdygtighed over for højere temperaturer. Det er velegnet til print af funktionelle dele, reservedele og husholdningsartikler. ABS har også en god lagadhæsion, men kræver en opvarmet byggeplade og bør printes i velventilerede områder på grund af potentiel emission af letflygtige organiske forbindelser (VOC'er).

  4. TPU (Thermoplastic Polyurethane): TPU-filamentet er kendt for sin fleksibilitet og elasticitet. Det er perfekt til print af bløde og fleksible genstande som elastiske bånd, skokomponenter og beskyttende kapsler. TPU er nemt at printe med og kræver normalt ikke en opvarmet byggeplade. Det tilbyder også god slidstyrke og modstandsdygtighed over for slid.

  5. PBT+ (Polybutylene Terephthalate): PBT+ er et specialfilament med fremragende termiske egenskaber. Det har en lav krympning og modstår varme og kemikalier. PBT+ er velegnet til ingeniørprojekter, industriproduktion og teknisk uddannelse, hvor der kræves høj termisk stabilitet og mekanisk styrke.

Vi tilbyder disse filamenttyper og mange flere i vores webshop. Uanset om du har brug for filament til prototyper, funktionelle dele eller undervisningsformål, har vi det rigtige valg til dig. Udforsk vores sortiment i dag og kickstart dine 3D-printprojekter med pålideligt filament af høj kvalitet.a