Skæreplotter

Vores skæreplottere giver dig muligheden for at fremstille dine egne skilte, wallstickers, eller udskæringer i tekstil folie. Hvad enten om det er til hobby brug, mindre produktion eller stor produktion har Skilteproduktion løsningen til dig. Vi tilbyder et stort udvalg af skæreplottere til billige priser.

Vi prioriterer stabilitet, ergonomi, kvalitet og holdbarhed til pris frem for alt. Alle vores skæreplottere er blevet serviceret og testet af erfarne teknikere inden forsendelse.

Har du brug for yderligere demonstration af skæreplotteren, eller bare har brug for rådgivning, er du velkommen i butikken (Østre Fælledvej 16 9400 Nørresundby) hvor vores personale vil rådgive dig, for at du får det helt rigtige i forhold til dine behov. Hvis du ikke har mulighed for at komme til vores butik, kan du også ringe på tlf. 70 70 22 25 eller mail os på salg@skilteproduktion.dk

 

   Skæreplotter til skilteproduktion

   Med en skæreplotter kan du fremstille dine egne skilte nemt, hurtigt og billigt. Eller du kan skære i tekstilfolie og fremstille dine egne tryk til bl.a. T-shirts etc. Skæreplotterne, som du finder hos os, er alle CE mærket, kvalitets testet og de er alle sammen meget brugervenlige og klar til brug ved levering. Du installerer softwaren på din computer. Derefter tilslutter du skæreplotteren. Du er nu i stand til at fremstille dine egne skilte.

   Fordele ved skæreplottere

   En folie maskine, også kendt som skæreplotter, bliver brugt af professionelle skiltefirmaer til at producere vejrbestandige skilte, plakater, tavler osv. De forskellige typer selvklæbende folier har en bagliner, der kan afmonteres, så der kun er klæber tilbage på Folien. Folien kan også bruges til montering på biler, vinduer, både, motorcykler osv. Hvis blot overfladen er lakeret og rengjort, så hænger Folien fast, hvis man følger monteringsanvisningen.

   Hvad er en foliemaskine?

   De typiske folie størrelser ligger på 63cm og 126cm, hvilket bevirker, at vi primært forhandler disse størrelser skæreplottere. Det gør folie håndteringen meget nemmere at have en skæreplotter, som passer til foliens optimale mål.

   Hardware og software

   Generelt er hardwaren identisk med en traditionel plotter, bortset fra at blækpennen er erstattet af en meget skarp plotterkniv, som bruges til at udskære forskellige former. Plotteren kan justere knivens tryk enten manuelt eller digitalt, så designs kan udskæres enten helt igennem folien eller kun det øverste lag. Det er som regel kun det øverste lag, som skal udskæres, så man kan fjerne affaldet og bruge det resterende. Dog er det vigtigt, at man ikke skærer i det bagerste papir lag, som folien sidder fast på. Man kan også udskifte knivholderen med en penholder. Så kan man stadig bruge skæreplotteren til plotning, da det blot er plotterprogrammet, som omsætter tegningsinformationer (f.eks. fra CAD/CAM og tegneprogrammer) til konturer (skærebaner), som styrer kniven eller pennens bevægelser. Både plotterknive og plotterpenne kan nemt udskiftes, når de er slidt.

   Folie kniven er som regel udformet som en plotter pen og monteret i et roterende kugleleje, således at knivens hoved roterer, så det vender korrekt i den retning, som det skal starte skæringen.

   Skæreplotter-softwaren kan arbejde sammen med de fleste anerkendte grafiske programmer i filformaterne EPS og AI af tidligere versioner.

   Tekst udskæringer på skæreplotter

   Tekst udskæringer er som regel kun i 1 farvet udskæring, da dette er meget simpelt. Men man kan også ligge flere farver ovenpå hinanden, hvis man skal have et skilt, som er yderst holdbart. Dog kræver det en ekstra håndtering.

   Skæreplottere og selvklæbende skiltefolie

   Skæreplottere er en type computerstyret maskine, der kan skære et bredt udvalg af materialer, herunder selvklæbende skiltefolie. Skæreplottere findes i mange forskellige størrelser og funktioner, men de fleste har en række fælles funktioner.

   En skæreplotter har en kniv, der er monteret på en bevægelig arm. Kniven bevæger sig langs en lineal eller en guidelinje, og den kan bruges til at skære en lang række former og design. Skæreplottere kan bruges til at skære en bred vifte af materialer, herunder papir, karton, vinyl, stof og selvklæbende skiltefolie.

   Selvklæbende skiltefolie er en type plastikfolie, der har et klæbende lag på bagsiden. Folien kan bruges til at lave skilte, klistermærker, dekorative elementer og meget mere. Selvklæbende skiltefolie fås i mange forskellige farver, mønstre og tykkelser.

   Skæreplottere og selvklæbende skiltefolie er et populært værktøj til både professionelle og hobbyfolk. Skæreplottere kan bruges til at lave en lang række kreative projekter, og selvklæbende skiltefolie kan bruges til at give et personligt præg til enhver overflade.

   Hvordan bruger man en skæreplotter til selvklæbende skiltefolie?

   For at bruge en skæreplotter til selvklæbende skiltefolie skal du først vælge den rigtige folie. Folien skal være kompatibel med din skæreplotter, og den skal være af en type, der er velegnet til det projekt, du vil lave.

   Når du har valgt folien, skal du åbne et designprogram på din computer. Der findes mange forskellige designprogrammer til skæreplottere, og de fleste af dem har indbyggede funktioner til at lave skilte og andre kreative projekter.

   Når du har lavet dit design, skal du importere det til din skæreplotter. Derefter skal du indstille kniven til den korrekte længde og dybde. Kniven skal være skarp nok til at skære gennem folien, men ikke så skarp, at den ødelægger folien.

   Når kniven er indstillet, skal du placere folien på skærebordet. Sørg for, at folien er ordentligt fastgjort til bordet, så den ikke bevæger sig, når du skærer.

   Du kan nu starte skæreprocessen. Skæreplotteren vil bevæge kniven langs den angivne linje, og den vil skære folien i det ønskede design.

   Når folien er skåret, skal du fjerne den fra skærebordet. Du kan nu anvende folien til den ønskede overflade.

   Tips til at bruge skæreplottere og selvklæbende skiltefolie

   • For at få de bedste resultater skal du bruge friske, skarpe knive.
   • Test altid din skæreplotter på et stykke affaldsfolie, før du begynder at skære på dit egentlige projekt.
   • Sørg for, at folien er ordentligt fastgjort til skærebordet, før du starter skæreprocessen.
   • Hvis du har brug for at skære komplekse former eller designs, kan du bruge en maskeringstejp til at beskytte de dele af folien, du ikke vil skære.
   • Selvklæbende skiltefolie kan være en smule svær at håndtere, når den er nyskåren. Du kan bruge en varmepistol til at gøre folien mere blød og nemmere at arbejde med.

   Sikkerhedstips

   • Brug altid sikkerhedsbriller, når du bruger en skæreplotter.
   • Hold hænder og andre kropsdele væk fra kniven.
   • Sørg for, at skæreplotteren er slukket, når du ikke bruger den.

   Skæreplottere og selvklæbende skiltefolie er et kraftfuldt værktøj, der kan bruges til at lave en lang række kreative projekter. Med lidt øvelse kan du lære at bruge disse værktøjer til at lave smukke og professionelle skilte og andre dekorative elementer.

   Valg af skæreplotter

   Skæreplotter-softwaren kan arbejde sammen med de fleste anerkendte grafiske programmer i filformaterne EPS og AI af tidligere versioner.

   Rådgivning ved valg af skæreplotter 

   Der findes mange forskellige skæreplottere på markedet og det kan være svært at vide, hvilken model man skal vælge, men vi rådgiver gerne.   Har du spørgsmål til vores Kundeservice? Du kan altid kontakte os på mail. eller tlf. +45 70 70 22 25. Vi vejleder gerne i, hvordan du kommer igang, samt sammensætter en pakkeløsning efter dit behov. Vi giver gratis support både før og efter købet, da det er i vores interesse, at du kommer godt fra start med en skæreplotter fra skilteproduktion.dk.