Skilteproduktion logo
FAQ Min konto Min profil Opret konto Log ud

FAQ

Frequently Asked Questions

Montering - Skiltefolie

 

Videoguide - skiltefolie





Selvklæbende plastfolie - skiltefolie


Selvklæbende plastfolie, også kaldet separeret folie, skal monteres korrekt for at få et godt resultat. Et godt resultat med en selvklæbende folie er, når der ikke er luftbobler / støv i folien, og hjørnerne sidder fast.

For at opnå dette resultat anbefaler vi at man følger denne guide:

Monterings vejledning for selvklæbende plastfolie


Rengøring: Rengør altid overfladen grundigt for fedt, støv og lim rester (evt. fra tidligere skilt). Brug et kraftigt rengørings middel som ikke ødelægger overfladen, husk at teste på en mindre overflade inden. Bemærk: at rengøringsmidlet ikke må efterlade fedt rester, gør det dette, poleres efter med en ren klud, evt. en mikrofiber klud indtil alle fedt rester er væk.

Montering: Monterings temperatur: min. 8 grader, er det koldere kan folien have problemer med at klæbe. Alternativt kan man f.eks. hæve den indvendige temperatur i bilen når man monterer ved lavere temperatur. Bemærk at folie må ikke monteres i direkte sollys.

Monterings væske: Montering væske i forstøver sprøjte bruges kun på større overflader(typisk baggrunds folie) for at forhindre dannelse af luftbobler samt mindske klæbeevnen så folien kan placeres korrekt. Monteringsvæske sprøjtes på overfladen samt på den selvklæbende folie så det udformer sig som dråber (undgå at lave løbere).
Vi anbefaler følgende blanding: 1 liter vand, blandes med 1 dråbe opvaskemiddel. Hvis du monterer om vinteren skal du bruge 1 tsk. sprit, da det ellers kan fryse til is. evt. kan du bruge lunkent vand da dette fordamper hurtigere
BEMÆRK: Hvis du blot monterer skilte bogstaver under ca. 20cm i bogstav højde bruges der ikke sæbevand.

Luftbobler: Skulle der opstå luftbobler under monteringen kan man med fordel prikke hul med en nål eller en meget skarp kniv og derefter presse væsken/luften ud.
Kør ikke mere end 80km/t. den første uge, hvis du har lige har monteret folie med sæbe vand og kør heller ej bilen i vaskehallen den første uge efter montering.

7 TRINS GUIDE TIL FOLIE MONTERING:


  1. Du skal bruge skilt incl. overføringsfolie monteret og plast skraber
  2. Skrab skiltet på overføringsfolien (pres hårdt på folien så luften forsvinder mellem plast bogstaverne og den transperrante overføringsfolie.
  3. Vend skiltet om og træk papiret af overførings folien
  4. Skiltet er nu klar til placering på emnet. Afmærk evt. med en white boardmarker hvor skiltet skal monteres udfra nogle bestemte mål.
  5. Vend skiltet, således den selvklæbende folie rammer emnet og glat ud med en plast skraber fra midten.
  6. Skrab skiltet så der ikke er luftbobler i plastik folien. Derefter fjernes overføringsfolien forsigtigt.
    Bogstaverne kan virke til at sidde lidt løse i starten, men som den selvklæbende overflade hærder ud kommer de til at sidde væsentlig bedre fast.
    Typisk hærde tid er 2 uger.
  7. Skiltet er nu monteret og holder min. 5 år udendørs (Oracal 651) og evigt indendøre.


Har du spørgsmål eller andet, kontakt os på tlf. +45 70 70 22 25